Du kan sagtens dyrke jordbær i drivhus

Jordbærplante i drivhus
Du kan sagtens dyrke jordbær i drivhus
Henrik Andersen
-
17/03/2023
-

Hvis du vil have tidlige jordbær, så kan det være en god idé at sætte dem i krukker eller potter i dit drivhus. Her får de ekstra varme, så de udvikler sig hurtigere. Det eneste, du skal gøre, er at vande dem regelmæssigt samt at åbne vinduer og døre, så bierne kan bestøve planterne. Bliv klogere på, hvordan du dyrker jordbær i drivhus, her.

Vælg en sort, der er egnet til dyrkning i drivhus

Hvis du vil have tidlige og friske jordbær, som du kan begynde at plukke allerede i foråret, så er det en god idé at dyrke dem i drivhuset. Når du planter jordbær i krukker eller potter i dit drivhus, så kan du skabe optimale vækstbetingelser for planterne, hvor de får ekstra varme og beskyttelse mod vind og vejr.

For at dyrke jordbær i drivhus skal du først og fremmest sørge for at vælge en passende sort, der er egnet til dyrkning i krukker eller potter. Derudover er det vigtigt at sørge for, at jordbærplanterne får tilstrækkeligt med lys, så de kan vokse og udvikle sig optimalt, men det er typisk ikke nogen udfordring i et drivhus.

Sørg for at vande dem regelmæssigt

Når du har valgt dine jordbærplanter, skal du sørge for at vande dem regelmæssigt og give dem den rigtige gødning. Det er vigtigt at vande jordbærplanterne med jævne mellemrum, men undgå at overvande dem, da det kan føre til råd og skimmel, hvilket ødelægger planterne. Se de bedste jordbærplanter her.

Du bør også sørge for at åbne vinduerne og dørene i dit drivhus løbende, da det sikrer, at bier og andre insekter kan komme ind og bestøve jordbærplanterne. Dette er afgørende for at sikre en god høst, når du dyrker jordbær i drivhuset. Hvis du ikke har et drivhus i forvejen, så kan du finde masser af gode tilbud på drivhuse her.

Når dine jordbær er klar til høst, skal du sørge for at plukke dem regelmæssigt, så du kan få så mange modne jordbær som muligt. Du kan også overveje at beskære dine jordbærplanter, da dette kan øge udbyttet af jordbær og forbedre jordbærplanternes sundhed og udseende.

Copyright 2024 - Pilanto Aps